Kouluttajat

Sari Immonen

Aloitin Nuuskun toiminnan vuonna 2010, mutta eläimet ovat olleet iso osa elämääni jo lapsuudesta asti. Lemmikkeinä minulla on ollut mm. hiiriä, marsuja, hamstereita sekä koiria, olen ollut paljon tekemisissä myös hevosten kanssa. Viime vuosina keskittymiseni on kuitenkin kohdistunut koiriin. Innostukseni koirien kouluttamiseen sytytti bullmastiffi Tino, jonka kanssa kohtasin arjessa haastavia tilanteita. 

Olen opiskellut koirien koulutusohjaajaksi sekä ongelmakoirakouluttaja opintoja Suomen Eläinkoulutuskeskuksella sekä tietojani ja taitojani olen syventänyt erilaisilla kursseilla sekä luennoilla. Viime vuosina erityisesti hajutyöskentely on vienut minut mennessään, ensimmäinen kosketukseni hajutyöskentely opintoihin tapahtui vuonna 2008 Esa K Viitalan hajutyöseminaarissa. Sen jälkeen sain oppia aiheesta lisää Ilkka Hormilalta (kurssit&luennot), syksystä -20 lähtien olen syventänyt taitojani yhteistyössä Tero Väänäsen kanssa.

Aiempien koirieni Tinon ja Nitan kanssa harrastin rally-tokoa, Nitan kanssa ehdimme käydä myös muutamat lajin kokeet yhdessä. Nita kilpaili menestyksekkäästi Nose Workissa, siirtyen neljän kokeen myötä 2-luokkaan, näistä neljästä kokeesta Nita voitti 2. Kyseisten koirien kanssa harrastin myös pelastuskoira puolella, molemmat koirat harrastivat myös tunnistejälkeä. Näiden kahden koiran ansiosta innostukseni hajutyöskentelyyn syntyi.

Lisäopinnot/luennot: Nose Work koulutusohjaaja 1&2, Tommy Wiren seminaarit ja luennot, Ilkka Hormila seminaarit ja luennot.

Nea Immonen

Olen toiminut eläinkouluttajana Nuuskussa vuodesta 2014 lähtien. Kyseisenä vuonna valmistuin Suomen eläinkoulutuskeskuksesta eläinkouluttajaksi ja vuonna 2016 ongelmakoirakouluttajaksi. Vuonna 2021 valmistuin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja vuodesta 2022 olen ollut Digital Dogsitterin suosittelema eroahdistuskouluttaja.  Pääasiassa työskentelen koirien parissa, lemmikkejä on tosin ollut marsusta hevosiin. Eläimet ovat olleet aina iso elämääni ja niiden käyttäytyminen sekä oppiminen ovat kiehtoneet minua lapsesta asti. Tällä hetkellä minulla on kaverina amstaffi narttu Kenza.

Kouluttajana tavoitteeni on välittää asiakkaillekin sitä innostusta, jolla itsekin suhtaudun eläimiin ja niiden kykyyn oppia uusia asioita. Pääperiaatteeni on, että koulutuksen tulee olla hauskaa molemmille osapuolille, niin ohjaajalle kuin koirallekin! Tekniset ja mekaaniset taidot ovat toki tärkeässä osassa koirien kouluttamisessa, mutta haluan myös rohkaista koiran omistajia käyttämään ymmärrystä, herkyyttä sekä luovuutta koulutuksessa, jotta löydettäisiin ne oikeat tavat oppia sekä opettaa juuri kyseistä koirakkoa. Pidän myös ensiarvoisen tärkeänä, että omistajat oppivat lukemaan koiraansa ja sen käyttämää elekieltä.

Työskentelen pääasiassa arkikäytösten ja -haasteiden parissa kaiken ikäisten ja rotuisten koirien kanssa. Toisinaan teen myös hajutyöskentelyä (nose, metsäjälki) sekä erilaisia webinaareja. 

Kenzan kanssa harrastan noseworkia, ja metsäjälkeä, joissa meitä valmentaa Tero Väänänen sekä rally-tokoa ja koiranäyttelyitä.

Lisäopinnot/luennot: Hevosen oppiminen (Jaana Pohjola 2013), Koiran elekieli ja signaalit (Miira Hellsten 2014), Hevosen oppiminen, soveltaminen ratsastukseen (Jaana Pohjola 2014), Ratsuhevosen koulutus (Tuire Kaimio 2015), Pelkojen ja aggressiivisen käyttäytymisen fysiologia, lääkehoidot käytösterapian tukena (Tuulia Appleby 2015), Hevosen lajityypillinen käyttäytyminen (Jaana Pohjola 2015), Ratsuhevosen koulutus (Jaana Pohjola 2015), Hevostaitokoulu (Jaana Pohjola&Minna Lindström v.2016), Koiran stressi (Tuulia Appleby 2016), Koiran tunne elämä (Helena Telkänranta 2016) Nose work koulutukset (Erkku Kottonen 2016),Kysytään koiralta koulutuspäivä (Jaana Pohjola 2017), Koirien persoonallisuuden kehittyminen (Katriina Tiira 2018), Koiran viretilanhallinta (Sari Paavilainen 2019), Hevosen rauhoittavat signaalit ja niiden hyödyntäminen (Aino Koivukunnas 2019), Let me want it (Agnieszka Janarek 2020), Canine Fitness Trainer (Fenzi Dog Sports Academy 2020), Aikuisen urheilukoiran kehonhallinta (Ilomme 2020), Hyvän etsintäkoiran ominaisuudet (Juha Pasanen 2020), Pennusta etsintäkoiraksi (Tero Väänänen 2020), Erikoisetsintäkoiran kouluttajan työ (Ibolya Gáti), Impulsiivisesti käyttäytyvän koiran arkitaidot (Jirka Vierimaa 2020), LCAF Certified Coach (Life Coach Academy 2021), Eroahdistuksen ja yksinolo-ongelmien ratkaiseminen kouluttaja koulutus (Jenny Jalonen 2022).