Nose Work

Nose Work on uusi kiinnostava harrastuslaji ihan kaikille koirille. Se sopii nuorille ja vanhoille, rauhallisille ja aktiivisille rentouttaen sekä aktivoiden kaikkia!

Alun alkaen laji kehitettiin USA:ssa aktivoimaan rescuekoiria, mutta pian laji levisi kaikkien koiranomistajien keskuuteen, kun sen mm.hyvinvointia parantava vaikutus huomattiin.
Tämä laji todellakin sopii kaikille koirille, jopa kuuroille, sokeille tai muuten vammautuneille. Laji ei vaadi koirakolta mitään erikoistaitoja, eikä sitä tarvitse harrastaa ryhmässä, joten se on erinomainen harrastus myös ihmis- tai koira-aroille koirille!

Nose Workin kuuluu olla hauskaa tekemistä niin ohjaajalle kuin koirallekin. Lajia on helppo harrastaa vaikka omassa kodissaankin ja aktivointimenetelmänä se on vertaansa vailla. Lajissa voi myös kilpailla.

Viimeisen vuoden ajan Nuuskun kouluttajat ovat tehneet yhteistyötä Tero Väänäsen kanssa hajutyöskentelyn osalta. Myöskin hajutyöskentelyn sekä noseworkin osalta on koulutuksen rakennetta uudistettu. Opetus toteutetaan edelleenkin kurssimuotoisesti (yksi kurssi sisältää 5 harjoituskertaa) mutta jokaiselle on varattu oma puolen tunnin aika. Tämä mahdollistaa jokaisen koirakon huomioimisen yksilöllisesti, kunkin tarpeet huomioiden.