Rally-toko

Rally-Toko on hauskaa aktivointia koiralle ja sitä voi harrastaa kaiken ikäiset ja kokoiset koirat sekä ihmiset! Rally-Tokon avulla voi parantaa koiran ja ohjaajan välistä kontaktia ja perustottelevaisuutta. Tärkeintä lajissa on iloinen mieli ja sujuva yhteistyö koiran ja ohjaajan välillä.
Rally-Toko on kehitetty iloisemmaksi versioksi vakavamman tokon rinnalle. Rally-Tokossa on tärkeämpää ohjaajan ja koiran välisen yhteistyön, kuin suoritettavien tehtävien millintarkat paikat. Rally-toko on kehitetty tavallisille koiranomistajille, ja sen tavoitteena on saada aikaan hyvin koulutettuja ja käyttäytyviä koiria kotona, yleisillä paikoilla sekä toisten koirien läheisyydessä. Osa liikkeistä tulee tottelevaisuuskokeesta, osa agilitystä ja koiratanssista.

Opetettavina tehtävinä on mm. istumista, seuraamista, käännöksiä, maahanmenoja, paikallaanoloja, pujotteluja jne.

Rally-tokon kurssirunko on kolmiosainen. Valmistavalla kurssilla tutustumme rally-tokon alokasluokassa vaadittaviin taitoihin ja perustottelevaisuuteen. Kurssilla harjoittelemme mm. oikeaoppista perusasentoa, seuraamista, paikallaoloa, maahanmenoja, istumisia edessä ja vierellä. Kurssilla käymme läpi myös kylttien suorittamista ja siihen liittyviä taitoja.

Kurssi antaa valmiudet siirtyä rungon toiselle asteelle radat- ja kyltit kurssiin.

Ensimmäinen kerta on luento, jolla käydään lävitse koiran oppimista ja koulutukseen liittyviä perusasioita.